Paardencoaching

Sofie Mariën

Horse Assisted Coach


Als kind bracht ik al mijn vrije tijd door op de manège. Omringd door paarden voelde ik mij thuis. Ik kon al mijn verhalen bij hen kwijt maar ook mijn onzekerheden en verdriet deelde ik. Door mee te helpen in de stallen en met het verzorgen van de paarden leerde ik veel over mijzelf. Wilskracht, mijn grenzen op zowel lichamelijk als emotioneel vlak herkennen, omgaan met teleurstellingen, aangaan van nieuwe uitdagingen, enz.. 

Als ik er nu op terug kijk, was dit een hele mooie, leerzame periode. 


Toen kwam het moment dat ik mijn kindertijd achter mij liet en vele keuzes moest maken. Welke job ga ik doen? Waar ga ik wonen? Leerde een partner kennen enz.. Kortom, plots had ik veel minder tijd en aangezien ik geen eigen paard had, besloot ik om mij te focussen op mijn toekomst en nam ik afscheid van de paarden. 

Het gemis is wel gebleven en toen ik enkele jaren geleden op een kruispunt kwam in mijn leven waar ik weer allemaal nieuwe keuzes kon maken, besloot ik om paarden terug een plek in mijn leven te geven. 


Ik ging op zoek naar mijn missie - Wie wil ik zijn? - Wat wil ik betekenen en kan ik bijdragen voor anderen? - Waar wordt ik echt gelukkig van?

Door het volgen van verschillende trainingen, teachings en door zelfonderzoek maakte ik grote sprongen op mijn pad naar zelfrealisatie en zelfbewustzijn. Ik vond mijn innerlijke kracht waardoor ik makkelijker de juiste keuzes kan maken. 


Dit blijft een heel mooi traject wat nooit stopt. Elke dag komen er weer mooie inzichten, nieuwe uitdagingen en ontmoetingen. Kortom, alles blijft in beweging en belangrijk hierin is om steeds dicht bij mijzelf te blijven. Zo kan ik leven vanuit authenticiteit en die dingen doen waar ik blij van word.


Uiteindelijk kwam ik in contact met paardencoaching en wist ik meteen, dit wil ik doen! Volwassenen en kinderen begeleiden in hun persoonlijk proces met de assitentie van paarden/pony's! 

Ik schreef mij meteen in voor de opleiding 'Horse Assited Coaching' bij Groots & Puur met Paardenkracht. Daar ontdekte ik de kracht van paarden tijdens het coachen. 


Paarden zijn zeer sensitief, veroordelen niet en leven in het HIER en NU. Ze voelen jouw gevoel en emotie. Daar kunnen wij als mensen héél veel van leren!


Mijn missie is om je te begeleiden in

jouw persoonlijke ontwikkeling waardoor jij meer in je kracht komt te staan en je eigen potentieel kan (her)ontdekken en zo de beste versie van jezelf kan creëren.


Van jezelf houden maakt je leven mooier en moeitelozer en zorgt ervoor dat je makkelijker successen bereikt in je professionele omgeving en je persoonlijke leven.


Alleen jij kan je leven richting geven door actie te ondernemen en daar begeleid ik jou graag in!


Jij bent het waard!


Coaching Specialiteiten

  • Persoonlijke groei
  • In je kracht gaan staan
  • Leven vanuit verbinding 
  • Zelfvertrouwen
  • Jouw eigen potentieel ontdekken
  • De beste versie van jezelf creëeren